maandag 10 november 2008

Wie is de chef?

Zo af en toe moet je jezelf eens lekker verwennen. De één gaat naar een beautyfarm, de ander gaat naar de rosse buurt, en ik ga lekker uit eten.
Op aanraden van mijn zusje is de keus gevallen op het hippe Mochi. Dit Japans georiënteerde restaurant zit in het leuke gedeelte van Den Haag, namelijk achter de Denneweg in de Hooistraat. Leuk detail is dat de chef Patrick Buyze diezelfde week fungeerde in het programma ‘Wie is de chef’.
Partners in crime zijn mijn vriendin, zusje en oom. Alle vier vervent liefhebbers van eten en niet vies van een alcoholische versnapering. Ondergetekende lust ook wel een borreltje, maar heeft zich opgeofferd als Bob en moet dus rustig aan doen.
Na vriendelijk verwelkomt te zijn door één van de bevallige dames, schuiven we aan. De wasabi-nootjes die voorgeschoteld worden, zijn niet te versmaden. De eerste bite is lekker pittig en de nasmaak lekker mild. We kiezen voor het verrassingsmenu, waarbij de chef gerechten bereidt die niet op de kaart staan en op een tapasachtige wijze worden opgediend.
Vooral de frikandel speciaal van koraalvis met Thaise curry en de verschillende bereidingswijzen van de gamba’s zorgden voor een gigantische smaakexplosie.
Wat ook heel lekker smaakte, was de – ik durf het bijna niet te zeggen – Foie gras. Het smelt werkelijk waar op je tong en ik troost me maar met de gedachte dat er ook restaurants zijn die diervriendelijke ganzenlever serveren.
Voor € 260 heb ik een geweldige avond gehad, die zeker in mijn topdrie van favoriete restaurants is binnengekomen. Wie is de chef? Voor mij is dat Patrick Buyze.

Bekijk hier de aflevering van 'Wie is de chef' waarbij resturant Mochi te zien is.

http://www.rtl.nl/components/huistuinkeuken/wieisdechef/miMedia/2008/week45/di18.196630.public.Wie_Is_De_Chef_s2_a52.xml

Voor de gerechten en prijzen kun je terecht op www.mochirestaurant.com

Geen opmerkingen: